Inspiratie 
De natuur vormt voor mij een belangrijke inspiratiebron. In de loop der jaren heb ik vele leraren ontmoet en diverse methoden en zienswijzen langs zien komen. Alle wijze lessen die ik heb geleerd zijn volgens mij in de kern terug te voeren naar de natuurlijke stroom van het leven zelf. Over mijn levens- en werk-ervaring schreef ik tijdens de lockdown het boek ‘ONDERBROKEN | contact met je wijze lijf’. 

Simplexiteit
Op LinkedIn https://www.linkedin.com/in/jozienwijnakker/ kun je lezen hoe ik me professioneel heb ontwikkeld via een scala aan opleidingen, cursussen en contacten. Nu als 69-jarige geniet ik ervan om daarvan de onderlinge verbanden te zien, de essentie te pakken en de complexiteit terug te brengen naar eenvoud. Het is er allebei; zowel complexiteit als eenvoud. Samengevat in het woord simplexiteit. Mijn vertrouwen in natuurlijke intelligentie heeft mij persoonlijk veel vrijheid gebracht. Deze ervaring deel ik graag digitaal met je via blogs en persoonlijk op uitnodiging voor haptocoaching via een eenmalige sessie of workshop.

 

Ontmoeting
Mijn missie is aandacht geven die goed voelt en goed doet. Met mijn opleiding, werk- en levenservaring bied ik ruimte voor ontmoeting, voor contact met je gevoelsleven en affectieve bevestiging van je eigenheid. Minder moeten en meer ontmoeten, daar ga ik voor.
En daarmee voor de bevordering van welzijn en gezondheid in brede zin. Met de realiteit als basis; thuis, op het werk en in relatie(s).
Met als perspectief: bevrijding van ballast uit het verleden, fit voor de toekomst en voldoening en gemak in het leven van alledag.

Senioriteit
Het woord respect betekent letterlijk opnieuw zien. Na ruim een halve eeuw professionele ervaring ervaar ik nog elke ontmoeting als nieuw. Ik heb uitgebreide ervaring op het terrein van mens & werk. De laatste vijfentwintig jaar aangevuld met haptotherapie, met accent op mens & welzijn.
Vele professionals heb ik mogen begeleiden in hun baan, loopbaan en levensloop. In 1995 ben ik als zelfstandige begonnen in Ravenstein, Oost-Brabant en sinds 2002 woon en werk ik in Amsterdam. 

Van therapeut weer 'terug' naar coach

Voor de start van een individueel begeleidingsproces verwijs ik naar collega's. Therapie met aanraking op de haptobank bied ik niet meer aan. Wel blijf ik beschikbaar als HaptoCoach voor eenmalige klankbord-sessies of workshops.