ode aan mijn lijf

* Ze spreekt boekdelen zonder een woord te zeggen. Ze geeft me elke morgen volop kersverse energie. Wat ik in haar stop verteert ze keurig netjes en de rest laat ze los. Via dromen helpt ze me om het onbewuste alsnog te verwerken. * Ze laat me genadeloos weten dat het tijd is om te rusten. Ze schrijft moeiteloos dag na dag mijn levensverhaal. Ze voelt zacht en geniet ervan als ik haar insmeer met lekkere olie. Na een regenbui versiert ze mijn kop met vrolijke krullen. * Ze is -nu ik 68 ben- steeds meer als een open boek voor me. Bij haar kan ik stilletjes verwijlen zonder iets te moeten of niet te mogen. Mijn diepste geheimen vertel ik haar in vol vertrouwen. Van haar mogen mijn tranen stromen tot en met de laatste traan. * Ze valt me niet in de rede, ik mag alles vertellen en ze luistert als de beste. Ze biedt troost bij groot en klein verdriet en neemt vrijmoedig ruimte in. Ze laat me haar kracht voelen zodat ik heldere grenzen durf te stellen. Als kwets-uren opspelen nodigt ze me uit me hierover liefdevol te ontfermen. * Haar natuurlijke intelligentie is ongekend, daar kan geen computer tegenop. Ze biedt me een thuisbasis, zodat ik veilig kan meebewegen met wat is. En haar universele liefdesbron is onvoorwaardelijk en overvloedig. Voor mij, voor jou en voor ons allemaal. Lang leve ons wijze lijf. *

Dit is mijn lijf …

zingt de nu 80 jarige Jenny Arean met ziel en zaligheid in de tv-serie ‘het Schaap met de vijf poten’ –https://www.youtube.com/watch?v=IirgLEtLVcI En onlangs genoten van de geweldige voorstelling in Carre samen met Brigitte Kaandorp waarin ze ook dit prachtige lijflied zingt.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven