Haptonomie is de leer van de tastzin en het gevoel. Haptonomie beschouwt het lichaam als 'drager' van gevoelens met een feilloos en vaak onbewust geheugen. Zo kan ons lichaam ons veel vertellen over het contact met onszelf, met onze omgeving en onze relaties. Frans Veldman (1921-2010) is de grondlegger van de haptonomie: de wetenschap van de affectiviteit. Ted Troost (1936-...) zorgde voor bekendheid 'het lichaam liegt nooit'.

Haptotherapie is de praktische toepassing van haptonomie. Uitgaande van haptonomische beginselen word je geholpen bij de ontplooiing van je gevoelsleven en bewust-zijn. Gesprek, ervarings-oefening en aanraking op maat komen tijdens de sessie alledrie aan bod. Natuurlijk in zorgvuldige afstemming en passende maatvoering ervaar je aan den lijve wat je goed doet.

Coaching is gericht op je vraag. Als coach moedig ik je aan, nodig ik je uit en faciliteer ik je. Jij houdt zelf de regie en ik zorg voor professionele coaching.
Er is aandacht voor evenwicht tussen lijf, gevoel, verstand en intuïtie. Onderwerpen die je aandraagt worden in beeld gebracht via het whitebord of directe ervaring.
The Work, PRI, systemisch werk, biografie, kernkwaliteiten en lemniscaat zijn onder meer werkvormen die worden ingezet ter ondersteuning naar gewenst waarneembaar gedrag.

C6D63501-981F-4EF6-BF10-85C636C473AB.jpeg