reacties

9BC8269D-6F1C-4528-BD5B-7BDE878CD4DE.jpeg

uit column Tijdschrift voor Coaching:
Recent trof ik een boek dat deze therapie en coachingsvorm buitengewoon goed uitlegt. Praktisch, vol met oefeningen en in begrijpelijke taal. Jozien Wijnakker (2020) beschrijft in haar boek Onderbroken: Contact met je wijze lijf, wat je kunt leren van wat je wijze lijf je te vertellen heeft. Een aanrader voor alle coaches die gewend zijn vooral talig te werken. En een aanvulling in de boekenkast voor ieder die wil helpen bij het reflecteren op en leren van kantelpunten, die bijdragen aan levenswijsheid, echte ontwikkeling en aan (werk)geluk. Professor dr. Yvonne Burger is voorzitter van het VU Center for Executive Coaching en daarnaast organisatieadviseur, executive (team)coach en toezichthouder. www.yvonneburger.nl 

"Na een sessie lijkt het alsof ik even op vakantie ben geweest. Voel me rustig en aanwezig.  Wat fijn om niet alles met woorden te hoeven doen. Ik worstel nog met oordelen over mezelf. Toch voel ik me een stabieler persoon en ik durf meer van mezelf te laten. Ik ervaar het als rustgevend dat ik altijd weer terug kan komen als het wat minder gaat. Kathy

"Hartelijk dank voor je begeleiding in deze bijzondere periode van mijn leven. De balans lijkt beslist meer in evenwicht geraakt. Met alles wat je hebt aangereikt valt er vast nog van alles te ontdekken. Daar heb ik zin in."

Ria

"Treffend en helder verwoord! In het bijzonder de metaforische beschrijving van oud zeer verteren net als voeding. De vitaminerijke boodschappen integreren in je levensverhaal en de rest achterlaten. Neem ik mee voor mijzelf en cliënten.
Collega haptotherapeut."

"Het boek ONDERBROKEN staat als een huis. Heel interessant als zelfhulpboek. Heel mooi dat beeld van een veilige baarmoeder."

Merel

"Het lijkt er op alsof je het boek ONDERBROKEN voor mij hebt geschreven. Mijn angsten, verdriet en onzekerheden mogen er zijn en ik hoef niet langer te pleasen." Wilma

"Je schrijft helder in gewone lekentaal. Het is een soort zelfhulpboek. Je hebt een menselijke toon, zacht, liefdevol. Dat vind ik erg prettig om te lezen."

Francien

"Het lezen van je boek ONDERBROKEN heb ik als heel troostrijk ervaren. Soms ook confronterend door de nuchterheid waarmee je sommige situaties beschrijft, maar daardoor ook verhelderend. ‘Ik mag rustig uitademen, hoef niet zo mijn best te doen, ik ben al goed zoals ik ben’. De vragen zorgden voor reflectie en basis voor gesprek met mijn man. Ik zal het zeker nog regelmatig ter hand nemen."
Marit 


"Dankjewel voor de coaching waar veel ruimte was voor gevoel en ontdekking. Je hebt me handreikingen gegeven om het roer om te gooien en mijn hart te volgen en daaraan trouw te blijven. Wat ik vooral geleerd heb is werkelijk lief te hebben en te blijven durven dromen. "

Anke

"Wat een bijzonder jaar is het geweest. Een rollercoaster, zoveel groei en steeds meer vanuit eigen kracht. Ongelooflijk veel dank voor je luisterend oor, de tools en de steun om te komen waar ik nu ben."
Suzanne

Lachende collega

Annemieke, vroegere klasgenoot

 

Een heerlijk, prettig en gemakkelijk te lezen boek. Door dit boek heb ik ontdekt dat haptonomie door aanraking een helende werking heeft. Jozien heeft velen daarmee geholpen. Ik zou zelf ook wel een kker op zo'n haptobank willen.

Een aanrader.

De markt analyseren

Bert-Jan, docent

Handen met ringen

Mieke, HRM-professional

Onderbroken leest als een roman. Mooie heldere taal. Theoretisch, praktisch, filosofisch en poetisch.
Een boeiend betoog over over de haptonomie als therapie. Door de combinatie van theorie met persoonlijke- en praktijkvoorbeelden ontstaat een duidelijk beeld van de mogelijkheden van haptotherapie.

 

Ik krijg zin om verder te lezen en ik lees nooit dit soort boeken.
Toegankelijk en wijs