recenties

9BC8269D-6F1C-4528-BD5B-7BDE878CD4DE.jpeg

over het boek ONDERBROKEN:

Ik las 'Onderbroken' van Jozien Wijnakker in de zomer 2022 en ik heb het in één ruk uitgelezen. De afwisseling van praktijkvoorbeelden, eigen ervaringen en hier en daar een stukje 'theorie' maken het boek heel prettig leesbaar.
Jozien heeft het vermogen om zó vlot te schrijven, op zo'n optimistische, maar tegelijk ook diep-ernstige manier, dat het je als vanzelf aanspoort om je eigen situatie mee te laten resoneren. De lezer krijgt er gewoon zin in, om maar (weer) eens aan de slag te gaan met het een beetje opruimen en herzien van de soms warrige chaos van ervaringen, herinneringen, gedachten en gevoelens die je nu eenmaal met je meesleept. Dat het lichaam je daarbij zo van dienst kan zijn, maakt dat die klus een uitnodiging wordt, om te beginnen door (al tijdens het lezen!), maar eens even rechtop te gaan zitten, je voeten op de grond en te voelen wat je nu eigenlijk voelt. Al lezende had ik soms het gevoel alsof Jozien haar vriendelijke aansporingen, speciaal voor mij bedoeld, rechtstreeks in mijn oor fluisterde, waarbij juist ook haar eigen openheid, maar ook de grondigheid en de humor waarmee ze uitleg geeft, mij een steuntje in de rug gaven. Dat is wat een boek als dit moet doen: al lezend verandert er iets bij je en leg je het met hernieuwde inzichten en goede moed op dat stapeltje boeken waaruit je af en toe weer iets zal willen herlezen. Een aanrader!

Veronica Kleipool

uit column Tijdschrift voor Coaching:
Recent trof ik een boek dat deze therapie en coachingsvorm buitengewoon goed uitlegt. Praktisch, vol met oefeningen en in begrijpelijke taal. Jozien Wijnakker (2020) beschrijft in haar boek Onderbroken: Contact met je wijze lijf, wat je kunt leren van wat je wijze lijf je te vertellen heeft. Een aanrader voor alle coaches die gewend zijn vooral talig te werken. En een aanvulling in de boekenkast voor ieder die wil helpen bij het reflecteren op en leren van kantelpunten, die bijdragen aan levenswijsheid, echte ontwikkeling en aan (werk)geluk. Professor dr. Yvonne Burger is voorzitter van het VU Center for Executive Coaching en daarnaast organisatieadviseur, executive (team)coach en toezichthouder. www.yvonneburger.nl 

 

"Treffend en helder verwoord! In het bijzonder de metaforische beschrijving van oud zeer verteren net als voeding. De vitaminerijke boodschappen integreren in je levensverhaal en de rest achterlaten. Neem ik mee voor mijzelf en cliënten.
Collega haptotherapeut."

"Het boek ONDERBROKEN staat als een huis. Heel interessant als zelfhulpboek. Heel mooi dat beeld van een veilige baarmoeder."

Merel

"Het lijkt er op alsof je het boek ONDERBROKEN voor mij hebt geschreven. Mijn angsten, verdriet en onzekerheden mogen er zijn en ik hoef niet langer te pleasen." Wilma

"Je schrijft helder in gewone lekentaal. Het is een soort zelfhulpboek. Je hebt een menselijke toon, zacht, liefdevol. Dat vind ik erg prettig om te lezen."

Francien

"Het lezen van je boek ONDERBROKEN heb ik als heel troostrijk ervaren. Soms ook confronterend door de nuchterheid waarmee je sommige situaties beschrijft, maar daardoor ook verhelderend. ‘Ik mag rustig uitademen, hoef niet zo mijn best te doen, ik ben al goed zoals ik ben’. De vragen zorgden voor reflectie en basis voor gesprek met mijn man. Ik zal het zeker nog regelmatig ter hand nemen."
Marit 

Lachende collega

Annemieke, vroegere klasgenoot

 

Een heerlijk, prettig en gemakkelijk te lezen boek. Door dit boek heb ik ontdekt dat haptonomie door aanraking een helende werking heeft. Jozien heeft velen daarmee geholpen. Ik zou zelf ook wel een lekker op zo'n haptobank willen.

Een aanrader.

De markt analyseren

Bert-Jan, docent

Handen met ringen

Mieke, HRM-professional

Onderbroken leest als een roman. Mooie heldere taal. Theoretisch, praktisch, filosofisch en poetisch.
Een boeiend betoog over over de haptonomie als therapie. Door de combinatie van theorie met persoonlijke- en praktijkvoorbeelden ontstaat een duidelijk beeld van de mogelijkheden van haptotherapie.

 

Ik krijg zin om verder te lezen en ik lees nooit dit soort boeken.
Toegankelijk en wijs